Geslaagde en sfeervolle eerste editie van Like2Swim Rotterdam met meer dan 500 deelnemers

Meer dan 500 zwemfanaten hebben zondag 12 juni deelgenomen aan de allereerste editie van Like2Swim Rotterdam. De nieuwe openwater wedstrijd  in de sfeervolle Entrepothaven en Binnenhaven van Rotterdam was voor alle leeftijden en een groot succes met dank aan de enthousiaste deelnemers en het aanwezige publiek. Like2Swim Rotterdam tekende daarmee voor de opening van het nieuwe openwater seizoen.

Img 4579

Grote ster was Maarten van der Weijden en deelname van zijn Team Maarten op de 1000 meter voor stichting Fight Cancer. "‘Ik vond het een hele bijzondere beleving om midden in Rotterdam in de haven te mogen zwemmen. Ik had vanaf begin tot einde kippenvel. Het ging ontzettend snel voorbij. Met dit evenement hebben veel deelnemers laten zien dat ze betrokken zijn bij Fight Cancer en daar ben ik blij mee!" De steun voor het goede doel Fight Cancer is hartverwarmend. In totaal werd 3.548 euro opgehaald. Deelnemers konden een bedrag doneren tijdens hun inschrijving en een eigen sponsoractie opzetten. 

Joshua Paralympische

Deelnemers aan Like2Swim Rotterdam konden een keuze maken uit drie afstanden: 1000 meter voor de getrainde zwemmers, 500 meter voor wie op zoek is naar een uitdaging en 250 meter is een prachtige afstand voor jong en oud. 

Like2Swim is niet alleen een evenement voor de geoefende zwemmer. Ook voor recreanten is het een belevenis. Indi (11) was de eerste zwemster van de Kids Swim die over de finish kwam. ‘Het ging harstikke goed! Ik was sneller dan mij vader’, lacht ze. Haar vader is trots. ‘We zijn hier vandaag met de hele familie, we doen allemaal mee’.

Josh (11, foto is paralympisch zwemmer en was in 2014 sporttalent van het jaar. Hij deed de vele toeschouwers langs de kant verbazen met zijn eindsprint. ‘Ja, ik had nog even zin in vlinderslag en het ging best goed’, zegt hij bescheiden.

Tom (26 jaar) beaamt dat Like2Swim een mooi evenement is voor wie op zoek is naar een nieuwe uitdaging: ‘Ik ben eigenlijk een hardloper, maar dit zwemevenement in mijn stad Rotterdam wilde ik niet missen. Ik heb maar twee keer getraind, maar ondanks dat was het goed te doen! Ik vond het superleuk, de watertemperatuur was warmer dan ik had verwacht. Misschien had ik niet eens een wetsuit nodig’.

 

Dove Men+Care City Marina Rotterdam Inter Boat Marinas Kraaijeveld's Aannemingsbedrijf Nootenboom Sport B.V. Schotgroep B.V. Speedo Versluys & Zoon Promotie Rotterdamse Zwembaden Sani-dump