Enthousiaste zwemmers tijdens Like2Swim Rotterdam

De prachtige Entrepothaven vulde zich gister met meer dan 400 fanatieke zwemmers voor de tweede editie van de openwater wedstrijd Like2Swim Rotterdam. De watertemperatuur was aangenaam en de sfeer zat er goed in.

Dit jaar waren er twee extra afstanden toegevoegd aan het programma: de 3000 meter en 2000 meter. De afstanden 1000 meter, 500 meter, 250 meter en KidsSwim waren evenals vorig jaar onderdeel van het evenement. Zo was er voor elke deelnemer, recreant of geoefende zwemmer, een geschikte afstand.

Om 09.00 uur startte de eerste deelnemers aan de 3000m. Remco van Althuis kwam als eerste over de finish met een tijd van 38:18.

Dit jaar was Stichting Vrienden van het Sophia het goede doel van Like2Swim Rotterdam. Rond 12.30 werd de cheque met een tussenstand bedrag van €6.140,- euro uitgereikt. Deelnemers konden een bedrag doneren tijdens hun inschrijving en een eigen sponsoractie opzetten. De opbrengst zal worden gebruikt voor onderzoek naar meer lucht voor kinderen met een afwijking aan de luchtwegen.

Dat Like2Swim Rotterdam ook zeer toegankelijk is voor mensen die niet op regelmatige basis zwemmen bevestigt deelneemster Leonie (30 jaar). “Ik vond het superleuk! De 500 meter viel onwijs mee. Ik heb echt genoten van het feit dat je een keer in de haven mag zwemmen en de sfeer rondom het evenement."

Voormalig Olympisch kampioen openwater zwemmer Maarten van der Weijden begon op zaterdagavond 24 juni om 19.00 uur aan een pittige 80km lange zwemtocht. Op allerlei plaatsen werd hij door enthousiaste toeschouwers toegejuicht, zelfs midden in de nacht. Soms leek het alsof er hele dorpen uitgelopen waren.

Nadat Gouda bereikt was, werd duidelijk dat er een sterke stroming en tegenwind stond waardoor de tocht van Maarten een stuk zwaarder ging worden dan verwacht. Daardoor heeft hij op het eind een klein stuk van 500 meter lopend moeten afleggen. Wel kwam hij tijdens Like2Swim Rotterdam alsnog zwemmend de finish over. Daar werd hij opgewacht door zijn vrouw en 2 dochtertjes. Zijn oudste dochter vertelt dat ze graag met hem wilt zwemmen waarop Maarten antwoordt dat dat even moet wachten omdat papa voor nu wel even genoeg heeft gezwommen.

Maarten heeft enorm genoten van de tocht ondanks dat hij het zwaar en koud heeft gehad.  "Als ik van die lange stukken zwem, dan voel ik dat ik leef. Mijn advies aan iedereen is: leef jouw leven en blijf dromen."

De organisatie kijkt met voldoening terug op de tweede editie van Like2Swim Rotterdam.

 

Dove Men+Care City Marina Rotterdam Inter Boat Marinas Kraaijeveld's Aannemingsbedrijf Nootenboom Sport B.V. Schotgroep B.V. Speedo Versluys & Zoon Promotie Rotterdamse Zwembaden Sani-dump