Stichting Vrienden van het Sophia

Kinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders. Daarom doet Stichting Vrienden van het Sophia er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het Sophia kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Verder zet de Stichting zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek, om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmethoden te verbeteren.

Sporten voor Sophia

Sporten voor Sophia is één van de initiatieven waarmee we samen met heel veel sporters, sportscholen en bedrijven met elkaar sporten om geld op te halen voor het kinderziekenhuis. In januari 2017 is alweer de 26e editie van Sporten voor Sophia van start gegaan. Zo werkten al meer dan 1700 sporters zich in het zweet met aquarobic, schoolzwemmen, schaatsen, curling en op de spinningfiets. Ook jij kunt hieraan bijdragen door 25 juni a.s. mee te doen met Like2Swim en een jouw deelname te laten sponsoren.

Deze editie sporten we voor: Meer lucht voor kinderen met afwijkingen aan de bovenste luchtwegen.

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis zorgt voor kinderen met afwijkingen aan de bovenste luchtwegen waarvoor ze geopereerd moeten worden om weer zelfstandig te kunnen ademen. Helaas blijft bij veel van deze kinderen de bovenste luchtweg te nauw of te slap. Ze zijn hierdoor vaak ernstig beperkt in hun dagelijks leven. Elke ademteug kost moeite, jaar in jaar uit. Gevolg is dat ze niet kunnen meespelen met hun leeftijdsgenootjes zonder benauwd te worden en ze vaak ziek zijn. Dat moet dus beter! Met onderzoek zal de behandeling verbeterd worden om zo levenslange benauwdheid te voorkomen.

Kom met de Like2Swim Rotterdam in atie voor deze kleine vechters en draag bij aan belangrijk onderzoek naar afwijkingen van de luchtwegen bij kinderen.

Jij kunt Stichting Vrienden van het Sophia op de volgende manieren steunen:

  • Doe een donatie bij je inschrijving voor de Like2Swim;
  • Start een eigen actie. Laat hier jouw Like2Swim sponsoren door vrienden en familie en draag bij aan belangrijk onderzoek in het Sophia Kinderziekenhuis. Jouw steun is onmisbaar.

Voor meer informatie kijk op vriendensophia.nl

 

Dove Men+Care City Marina Rotterdam Inter Boat Marinas Kraaijeveld's Aannemingsbedrijf Nootenboom Sport B.V. Schotgroep B.V. Speedo Versluys & Zoon Promotie Rotterdamse Zwembaden Sani-dump